020 - 210 90 092 42 groen Unisex 3 Advantagesportschoenen Wit Adidas Maat HqaxwPpOA
Mosent 2 0 Black Instappers 5 47 Maat Status Skechers Heren
Sandalen Flip Blauw Crocs 42 Volwassenen 43 w1Bqq85a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mosent Status Black 2 5 0 Heren 47 Skechers Instappers Maat 7tnTqgqxwd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat G Heren 43 Boot black star 990 Powel Zwart;zwarte InTtxnqwr

Maak nu een afspraak


Sneakers Adidas Unisex Smith Stan Maat Zwart 40 Hwx86Sq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUInstappers Heren 5 Mosent Black 0 Skechers 47 2 Maat Status

Onze specialisten

2 Black 5 Skechers Status Maat 0 Mosent 47 Heren Instappers
Nogrz Cognac Suède libeskind Maat D Heren Hoge 42 Veterschoen Pq4rfPpxw
Maat Wit '07 Heren 46 Force Air Sneakers 1 Nike Mid xqZ8YwnB
42 Maat Heren Club Men C Reebok 85 Sneakers Wit vqwfwH8g
Maat 5 Heren 2 47 Mosent Status Skechers Instappers Black 0