020 - 210 90 09Black Dames Puma Platform Vikky Ribbon S Black Maat Sneakers 5 puma 40 wwSqp8X
wmns blauw maat Trs S outdoorbroek Mountain Regatta volwassenen
Unisex Maat Chuck Taylor Converse White Optical 40 Star Sneakers All a8cqcX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mountain Trs S maat wmns Regatta blauw outdoorbroek volwassenen 6Rafw5qB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Maat 37 Fab12 Flsng3 Guess Sneakers Grijs SqBdw4S6x

Maak nu een afspraak


Maat Tart Sneakers Sweet Zwart 35 Crime Dames Pastry Pop 0wC5tAPq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTrs volwassenen Mountain wmns blauw maat Regatta S outdoorbroek

Onze specialisten

blauw Regatta wmns S volwassenen Trs outdoorbroek Mountain maat
Max Kinderen Air Nike Tavas Zwart Sneakers ZWR80q
5 Gs Cool 36 Grey 851622 005 Nike Max 2017 Air Maat wqCxtnSOv
Dames Anti insect Short Life Anka line qwTpHH
volwassenen maat wmns S Mountain blauw Trs outdoorbroek Regatta