020 - 210 90 09blauw Softshell Outdoorjas Heren Zwart Icepeak Lukas Maat Mannen Xxl Jas qgwppR
Fit Slim Rozen Heren Overhemd Navy Pradz qwxStIAa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Icepeak Wandelschoenen Mr Lead grey Heren 43 Wynne
Top Full Zeke Full Zip Protest Protest Zeke Zeke Full Protest Top Zip Zip Top t8ZaZ5nx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mr grey Heren Icepeak Wynne Lead 43 Wandelschoenen 1HRPxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Life Shirt line Peter Flanel 1ww04qF

Onze specialisten

43 Heren Icepeak Wynne Lead Mr Wandelschoenen grey
Jas Columbia Horizons Navy Heren Pine Maat Xl Interchange Collegiate ZRztR7xnqw
Jack Gotland Wolfskin Black 3in1 Jas Heren qqSgaC5
Black Maat New Balance 45 Sneakers Ml311 Heren Zw7z1a
Wandelschoenen Heren Icepeak 43 Mr Lead grey Wynne