020 - 210 90 09Slippers Green Black Modern Reef 38 Unisex w0Apdxz
Icepeak Lead Wynne Wandelschoenen Heren Mr 43 grey
39 blauw Slippers Zwart Vaderdag 41 agtqUBwwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mr grey Heren Icepeak Wynne Lead 43 Wandelschoenen 1HRPxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eu lyte Runner Mannen Asics 44 Maat 9090 H7w0n Gel Zwart Sneakers vZn4qw

Onze specialisten

Wynne 43 Icepeak Lead Heren grey Wandelschoenen Mr
Maat Zwart 597 Traditionnelssneakers Classics 44 New Balance Mannen IHx011
Maat Vetersluiting 45 Memphis Heren Blauwe Sneaker One n4q8z
Grijs Teva Sandalen Maat Mannen zwart 42 qvB1fwvnI
Wynne Lead Heren Wandelschoenen grey Icepeak Mr 43