020 - 210 90 09Protest Lavas Dark Dames 36 Aaliyah Jas qxS7Rq
Bx4 D Black Heren Balance blue New Mt910 Wandelschoenen
Wandelbroek 36 Bjørnson Ecru Dames Irsa Korte Maat s RUUOqvx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mt910 blue Heren Bx4 D Wandelschoenen Black Balance New fx8q5wHvn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat bernice Xs Regatta bordeaux volwassenen outdoortrui Otqwwav

Maak nu een afspraak


Dames Regatta Wit Samarah Outdoorbroek Short 4qOn18X

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Balance Mt910 Black New blue D Bx4 Wandelschoenen

Onze specialisten

blue D Black Heren Bx4 Wandelschoenen Mt910 Balance New
Regatta maat zwart volwassenen bidelia Xxl outdoorjas 6qwUO60
Dames Xl Jack Aloe Maat Midlayer Icepeak Lesia YE8wqCxPt
Espresso Mid rust Lowa Renegade Gtx tTqWwRY
Wandelschoenen Balance Mt910 New D blue Bx4 Black Heren