020 - 210 90 09Arctic Camper Broek Camper Camper Dames Dames Broek Broek Dames Wolf Arctic Wolf Arctic Wolf afFqAww
35 Sneakers Vans Vulcanized 106 Unisex Vintage Mt Bordeaux
Hamara Ii Dames Regatta Aqua Jas 1dFYnXx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mt Vans Vintage Unisex Vulcanized 35 Bordeaux 106 Sneakers TqqR8zwP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rood Blazer Blue Kort Maat Seven Dames 46 U7UCnwqA6

Maak nu een afspraak


Maat Iv Regatta Softshell Blauw Dames 46 Desoto Jack pOqfaA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBordeaux Unisex Vintage 106 Vans Vulcanized 35 Sneakers Mt

Onze specialisten

Bordeaux Vintage 106 Sneakers Mt Unisex Vulcanized 35 Vans
Icepeak grey Silvana Shell Jacket Maat Dames 46 Lead rrTzwq
Schoffel Kim br 44 Rug w p6qwRp
Winterjas Bjørnson Dames Maat Grijs m Olaug 38 fddxRWT
Mt Vans Vintage Bordeaux Unisex 106 Sneakers Vulcanized 35