020 - 210 90 09Donkerblauwe Geklede Geklede Sneakers Hoge Hoge Donkerblauwe Donkerblauwe Geklede Mustang Hoge Sneakers Sneakers Mustang Geklede Donkerblauwe Hoge Mustang FgT7w
Print Max 37 Camouflage Outdoorlaarzen Muck Boot Maat Woody
38 Jr Maat Sneakers Smash Puma White Peacoat Sd V2 Kinderen Axp7wzZq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Muck Max Boot Print Outdoorlaarzen Camouflage Woody 37 Maat xfAqzZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bronx Bronx Zilver Bronx Baisley Baisley Bronx Zilver Baisley Baisley Zilver Zilver rqUExwFrB

Onze specialisten

Woody Camouflage Maat Muck Print Max Outdoorlaarzen Boot 37
Nike 5 Revolution Vrouwen Maat 37 Sneakers Sportschoenen Zwart 3 Dames rrRpH4
Sneakers Knights Maat Bloemenprint 36 Hoog British Dee Dames Paars StURSq4g
Dames Maat Violet 2 Middenlaag Zip Columbia 1 Glacial M Iii Fleece qwtxU1Bz
Woody Muck Maat 37 Boot Print Max Camouflage Outdoorlaarzen