020 - 210 90 09Performance Maat Peak Eric Heren Bd Xl Pops fxZzp0Zq
Eu 46 Maat Cq2322 Grijs Adidas Munchen Sneakers Mannen
42 Pinewood Melange Outdoor 148 9501 40 Lamswol Sokken xS086w0qFr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Munchen Grijs Adidas Eu 46 Sneakers Mannen Cq2322 Maat twzxdzAq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

North Tnf Drew Trui Eu Heren The Peak White Crew Face 8gw8and

Maak nu een afspraak


Auckland Trui Schippers Blauw Wol Fostex dEvwqxf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMunchen 46 Eu Sneakers Adidas Grijs Mannen Maat Cq2322

Onze specialisten

Sneakers Maat Grijs Munchen Eu Mannen 46 Adidas Cq2322
Heren Zomerjas 3xl Emiel Grijs Maat Bjornson 0IxdzwqI
Blauw Senvi Kleur Maat M royal Jas Softshell wfxq1tx0R
Veterschoenen Casual Cognac Mondovi D'oro Pantofola Low U5HHdzqxw
Mannen Adidas Munchen Eu 46 Grijs Cq2322 Sneakers Maat