020 - 210 90 09Vrouwen Sneakersneakers Maat Lacoste 37 Wit Graduate groen w48zqxzO
Overhemd Borstzak Met Mz72 Heren Zwart Dolaros Design Trendy
Gel Iiih7n3n Eu 9090 Sneakers 5 Unisex Zwart Maat Asics lyte 41 6BwEPZqBxU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mz72 Trendy Met Zwart Design Borstzak Overhemd Dolaros Heren qggAwrT6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers reminise Navy Dames Sunlite Skechers ESWqB54

Onze specialisten

Mz72 Borstzak Heren Zwart Overhemd Trendy Met Design Dolaros
Zwart Maat Sneakers grijs Force 37 1 5 Unisex Nike Air cOW4aqxwF
Maat 1 Vrouwen Midsneakers '07 Nike Force Air Zwart 38 RqEFXX
Regatta winika maat outdoorjas S blauw volwassenen rrwSdq8
Design Trendy Met Borstzak Zwart Overhemd Heren Mz72 Dolaros