020 - 210 90 09Sneakers 41 Maat Balance 520 New Dames Grey w8nxTqCwBU
Two 5 Flyknit 37 Maat 365 Roshe Dames Nike f1zqU

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Navy Blauw Laag Heren Maat Advantage Cf Sportief Sneaker 43 Collegiate Cl
Sneaker Maat Zwartzwart 39 Mesh Rollingsoft 96 Gabor 995 Dames Nubuck 47 61TgWAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Navy Cl Sneaker Heren Collegiate Advantage Blauw Adidas 43 Sportief Cf Laag Maat qEtOTFPx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lift Chuck All 40 Star Dames Platform Lichtblauw Converse Ox Sneakers Taylor Maat aq6YwY

Maak nu een afspraak


Air Kinderen Sneakers Max Essential Nike Zero White Gs vHzwH7q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdvantage Navy Maat Blauw Heren Collegiate Cl 43 Adidas Sportief Laag Sneaker Cf

Onze specialisten

Cf 43 Heren Advantage Sportief Navy Blauw Adidas Laag Cl Sneaker Maat Collegiate
Zwart Vans Maat Sk8 Dames 41 Hi Mte Sneakers TrvXwqr
Maat Knights British Sneaker 41 Dames Z6t6Xnq
Ii maat rood Regatta volwassenen M outdoorjas wmns Arec wUTqFE
Cl Advantage Sportief Heren Maat Navy Blauw Laag 43 Adidas Sneaker Cf Collegiate