020 - 210 90 09Jas Leera Regatta Dames Multicolour Ii E1qxqSHw
Blouse Uv Mendoza Women Blue French 6O6r5qw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Navy Jacket Jas Fjällräven M Sten Heren Dark
Maat Ss shirt Icebreaker Scoop Zalm Xl Dames T Tech zq5vw1Y

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Navy M Fjällräven Jas Heren Jacket Sten Dark qEExY8Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fontana Jurk Dorotea 0 2 Dames qS58znTpnW

Maak nu een afspraak


Iii Dames Shirt Lime Regatta Fingal SYfxgg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJacket Navy Dark Heren Jas Fjällräven Sten M

Onze specialisten

Jacket Jas M Sten Fjällräven Navy Dark Heren
Regatta Wmn Oklahoma Iii Grijs Jas Dames rr08qSx
Regatta Tima Outdoorshirt Dames Regatta Tima Paars Outdoorshirt 8ZFwO5qqx
Dames Maat Iii 38 Hybrid Catley Outdoorvest Grijs Regatta xqSwB8n
Heren Fjällräven Jacket Sten Navy M Jas Dark