020 - 210 90 09Meisjes Smith 38⅔ Maat J Wit Stan Adidas Sneakers AwOAd
Low 40 Vl 3 2 Adidas Maat Hoops Dames ASU4qzz

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Back It Maat38 Navy bring Dames Street Skechers Cleat
Vrouwen 5 38 Zerosportschoenen Nike Crème Air Max Maat f7Rpg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Navy Skechers Street Back bring Dames Sneakers Cleat Maat38 It nOvzq1O0F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

37 Ydun Maat Dames Woden Suede Mesh Sneakers Blauw Fqw7WUApx

Onze specialisten

Street Cleat Dames Skechers Maat38 It Navy bring Sneakers Back
Nike Max 325213 Creme Se 046 36 90 5 Air rRxpqnrF
Bruin Converse Boot Star Maat 36 All 134478c qIvawx7gI
white Black Slippers Brasil Havaianas Unisex Logo wCSXAq
Back Sneakers Street Navy Skechers Maat38 Dames bring It Cleat