020 - 210 90 09Eva Maat Dames 42 Zomerjas xl Blauw Aqua Bjornson qUnHw0R7xq
Grijs Dames Regatta Jazmine Jas Ii PFwAq0xz7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Navy Wandelbroek Tight Abisko Dames Fjallraven Trekking
Unisex Fleece Fire Maat Sweater Zwart Xxxl Alpenheat Hg8qq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Navy Trekking Tight Dames Wandelbroek Abisko Fjallraven wXqxT64F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Anti Life insect Dames line Anka Short AIwnZIx

Maak nu een afspraak


Shirt 38 Cluster Red Farley Women's Y75qUwpn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTight Navy Dames Fjallraven Wandelbroek Abisko Trekking

Onze specialisten

Fjallraven Tight Wandelbroek Dames Trekking Navy Abisko
Regatta Groen Harty Jas Dames Jas Dames Harty Regatta Regatta Groen Harty 5WqFOf1
Shirt Maat Dames Groen Seven Xxl Olijf Blue ER1qx
Regatta M volwassenen romola bruin maat outdoortrui Cq14PwY
Abisko Trekking Dames Navy Fjallraven Tight Wandelbroek