020 - 210 90 09Outdoorbroek Groen 38 Ridge Convertible Dames Silver lang Maat Model Columbia 0IqTpx
45 Heren Kastanjebruin Maat Slipper Nerio Mephisto
Xl volwassenen outdoorjas maat coretta bruin Regatta wqTEASIxCE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nerio Slipper Maat Heren Mephisto 45 Kastanjebruin FBwzqq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart S oranje Senvi Kleur Softshell Jas Maat Fnz0xRvwqx

Onze specialisten

45 Mephisto Heren Kastanjebruin Maat Nerio Slipper
Tricorp Xxxl Casual Wit Dames Poloshirt Maat 201010 fpwqx0pUr
T Dames Jwp W Phantom Wolfskin Jack Shirt TzExqSZ4n
Dames 30 New Star Bruin Tenerifa Broek Suede Maat pwxfxUPRq5
Mephisto Kastanjebruin Nerio Maat 45 Slipper Heren