020 - 210 90 09M Heren Maat Hoody Payper Toronto Grijs Melange XnHEXYAW
Kastanjebruin Mephisto Maat Slipper 45 Nerio Heren
Ii outdoortrui kizmit volwassenen Regatta Xxl maat blauw pqRwn5Cg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nerio Slipper Maat Heren Mephisto 45 Kastanjebruin FBwzqq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

blauw S wmns outdoortrui Torrens Regatta volwassenen maat BO1wYqqA

Onze specialisten

Mephisto Heren Maat Nerio 45 Kastanjebruin Slipper
Wolf Zwart Camper Dames Short Canyon XHwn87HSq
Bjørnson 46 Maat Dames Wandelbroek Korte Zwart Irsa 3xl rqPrHO
Sneakers 90 Heren Nike wit Max Maat Air 42 Zwart Ultra xRqnTaPfw
Maat Mephisto Kastanjebruin 45 Slipper Heren Nerio