020 - 210 90 09Dames Regatta Iii Amelie Outdoorbroek Zwart pBPw6qv
Van 43 Nette 1918900 Maat Lier Heren Schoenen Zwart
Windjack M Pacific l maat geel Breeze ZZHPqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nette 1918900 Lier Schoenen Heren Maat Zwart Van 43 fZFqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

tnf Kinderen The Face Black Sea Nuptse Jas North Iii Turkisch xvgwf8

Maak nu een afspraak


Fleece line Dames Life Parka Repanda 68HnWqfv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULier Schoenen 1918900 Van Nette 43 Heren Zwart Maat

Onze specialisten

Lier Van 43 Nette Maat Zwart 1918900 Schoenen Heren
Helly Jack Hansen Xxl 71043 Haag Donkergrijs YwxR0rwqg
Broek insect Life Dames Anti Softshell Fansipan line qq8U6P
Adidas Lage Sneakers Pastelblauwe Sportieve Courtset qvwB0
Lier 1918900 Nette 43 Maat Heren Zwart Schoenen Van