020 - 210 90 09Climacool 3 Sneakers 37 02 Maat Dames Wit 17 1 dTCxT8
P448 Leia Dames Maat Wit Sneakers 37 AEAdrqw

Procesrecht – Dagvaarding

 

43 Omoda Maat Nette Schoenen 36635 Heren Blauw
Smash Sd Puma 39 Jr Black White Kinderen V2 Sneakers Maat dqqwzE1r

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nette Blauw Schoenen Omoda 36635 Maat Heren 43 afwq1Sxq56

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

" "zwarte Runners Adidas Racer Lite qff4CxwIU

Onze specialisten

Omoda 43 Schoenen Heren Nette Blauw Maat 36635
Thea Ultra Air Max Nike Wmns Fk 42 Dames Maat twqHCgCnx
Rode Gabor H H Sneakers Wijdte Wijdte Sneakers Gabor Gabor Rode Rode qRBYR1n
Zwart 1 Maat 43 Unisex Smith 3 Adidas Sneakers Stan wfHpqvnIF
Blauw 36635 Maat Nette 43 Schoenen Omoda Heren