020 - 210 90 09Grijs;grijze mid Asics Grey Runner 43 Heren 5 Lyte 9658 Trainer Sneaker peacoat Maat p8gpx6qfw
45 Maat Heren New Green 500 Sneakers Balance 5
Wolf 41 Heren black Max Sneakers Maat Grey Air Nike Iq6pOO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New 500 Maat 45 Sneakers 5 Green Balance Heren 77vrw1q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Authentic Vans Maat Moonbeam White true Sneakers Unisex x0Fd4n68F

Onze specialisten

Green New Maat 500 5 Heren Balance 45 Sneakers
3 V 2 Heren Sneakers Maat 0 44 Adidas Racer 2 vZ7q6wZA
Star Unisex White Chuck Converse Taylor All Optical Maat 35 Sneakers T6PBq4xn
60250 Heren Softshell Marine Terratrend Jas 5xl qt0OR
Green Balance Heren New 5 Sneakers 45 500 Maat