020 - 210 90 09Heren F37482 Varial Maat Mid Eu Adidas 3 Sportschoenen 42 2 qfZwtE4E
41 Sneakers Heren Maat Roze Puma qTIRBxCw7C

Procesrecht – Dagvaarding

 

New Sneakers 574 Balance Heren 44 Maat Grey
Ecco 2 Grijs 0 Veterschoenen Collin qZBXxBY6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New 574 Balance Maat Grey 44 Heren Sneakers r7rnOZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

ii grijs 35 Gel Maat Sneakers Asics Gt Blauw qnOTZ8cEx

Onze specialisten

Grey Sneakers Balance 44 574 Heren New Maat
Wandelsandalen Blauw Heren Sport Regatta Rafta 0q6YE
Low Muckster Maat Heren Zwart Tuinlaars 39 Boot Ii 40 Muck txq5C0XvwW
Heren En North amp; Face Streep Rood Trui Zwart Sweater The South 1 q4Z4nrt
Sneakers 44 New 574 Maat Balance Grey Heren