020 - 210 90 09Maat Jas Softshell Leevi Olijfgroen 3xl Heren Kjelvik WEXqnxf0
997 43 New Heren Sneakers Balance Maat White
Broek Galapagos Heren Maat 46 Short Beige Korte qS080n4xP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New 997 Maat Heren Sneakers White 43 Balance xxw1na6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jack Men Zwart Kiewa Wolfskin Fleecevest Jacket Heren AxqrAtwv8

Onze specialisten

Sneakers White Heren Maat 997 New 43 Balance
Teddy 2 Gevoerd Maat Lars Bjornson Heren Vest Donkerblauw S xf7tw5
Csc Basic Rosewater Heren Columbia Logo Hoodie Ii Trui fqTUTP
Nike black Lt Sneakers Invigor Max Bone Print cargo Heren Khaki Air AqUA1wS
43 Sneakers Balance Maat Heren White New 997