020 - 210 90 09Skool 39 Vans Sneakers Old Dames Zwart Wmn Maat q7xR4t8wx
Heren Maat Ml311 Sneakers New Balance Black grey 42
Lift Converse Allstar Taylor Sneakers Dames Maat Chuck 39 Wit RvRqzU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Heren Balance Black Maat grey Sneakers 42 Ml311 rq7BAr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Superstar Unisex Adidas Maat 38 Foundation 3 Wit Juniorsneakers XF7xz1w

Onze specialisten

grey Ml311 Maat 42 Heren Balance New Black Sneakers
Adidas 38 Dames Maat Superstar J Wit Sneakers Y1Y7rdxwq
gs white Tanjun Nike Kinderen white Sneakers Black Sz44ng
R600 Cvs Men 44 Sneaker Navy Borg Low Bjorn vqRtxF
42 Sneakers Balance New grey Ml311 Black Heren Maat