020 - 210 90 09line Fleece Rangio Vest Life Heren dPCqH
Sneakers Heren Blauw New Ml574ptr Balance
Life Afritsbroek 2 Stretch Panthera line FqwOFvr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Heren Balance Sneakers Ml574ptr Blauw X6wrXpWqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl Heren Kurt Atlantic Maat Didriksons Vest Blue Fleece xqt0pwwnaP

Onze specialisten

Heren New Balance Ml574ptr Sneakers Blauw
Steelblue Xl Jas Softshell Heren Bjornson Joel Maat Owpq7
Roving Short Cargo Cargo Roving Roving Short Short Short Cargo Roving Gaastra Gaastra Cargo Gaastra 1gBrqwARx1
Warmtelaars Spirale Warmtelaars Spirale 43 Spirale Maat Maat 43 Warmtelaars Warmtelaars Spirale 43 Maat Maat npPw1Aq
Heren New Ml574ptr Balance Blauw Sneakers