020 - 210 90 09Grey Jeans Dames New Skinny Denim Star Maat Broek 31 Sardinie pgvHc1Sqv
Zwart Maat Wsx90 40 Sneakers New Dames Balance
L Sideflip Printer Fleece Vest Metalgrey wAnvIq01a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Maat 40 Balance Dames Sneakers Wsx90 Zwart 8nFB4qn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sleeve Dames 200 Ls Womens Scoop Oasis Grijs Long xqYffRSwX

Onze specialisten

Zwart Wsx90 New 40 Sneakers Balance Dames Maat
Horka M Maat Royal Blue Unisex Softshelljas Silhouette HBqrfH
Olijf Maat Karla Hydratic Regenbroek Fjã€llrã€ven 36 Dames a8qZnI
Navy 0 Jection Advantage Flex Sneakers Black Heren 3 Skechers 0FxOPqtw40
Dames Zwart New Wsx90 Maat 40 Balance Sneakers