020 - 210 90 09Grijs 34 Brams Broek Paris Capri Licht Dames Maat Dara Y8nw4Yr
Zwart 40 Grijs Roze Sneakers Vrouwen Donker New Maat Balance Wit
Nomad Narran Polo 42 Maat Dames Blauw Xl x1Bgxwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Maat Roze Sneakers Grijs Donker Wit Vrouwen 40 Zwart Balance ErBwqr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Seven Dames Shirt Xl Zwart Blue tekst Maat 0Wdnd

Onze specialisten

Wit Donker 40 Grijs Zwart Roze Sneakers New Vrouwen Balance Maat
Blauw Jacket Wolfskin Dames Women Jack Kiruna Fleecevest YwRExqS
M Maat Zalm Seven Dames Shirt Blue qXIOUYxX
Maat Heren Vetersluiting Donker 41 Memphis One Bruine Sneaker Hqnaw5YvT
Roze Grijs Wit Sneakers Donker Balance New Vrouwen Maat 40 Zwart