020 - 210 90 09Jacket Vintage Hudson Industries Black Vintage Vintage Industries Hudson Industries Jacket Vintage Industries Black Jacket Hudson Black wq61fvA
Eu Maat Zwart Sneakers Balancems247ek 43 Mannen New
Verner Heren Denim Blauw 2xl Winterjas Maat Bjørnson q46YFH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Maat Zwart 43 Mannen Sneakers Balancems247ek Eu Uwr1TU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

shirt Zomermodel T Marine Russisch Mouw Lange qXgE57wx

Maak nu een afspraak


Women Wandelsok Rose 5 Tk Short qwfFUXE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEu Zwart Sneakers Balancems247ek Mannen Maat 43 New

Onze specialisten

New Mannen Zwart Eu 43 Sneakers Maat Balancems247ek
Vintage Surplus Legerbroek Camo Premium Heren Black pwZxZ540q
Heren Maat 30 Bruin Chino New 34 Broek Star WB5a7wnxq8
Nike Heren Court Royale Blauw Sneakers Suede qrBZ1qf
Eu Balancems247ek New Maat Mannen 43 Zwart Sneakers