020 - 210 90 09Skechers Silver Banded Street Kinderen Side Charcoal Sneakers qUqWwvPrp
Spm Sneakers Katrie 41 Maat Beige Dad Wit rZrq1Cw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Sneakers New Ml311 Balance Maat 42 Olive
Vista Maat Silver Cordovan Sneakers Puma White Gray 41 Unisex BzqdAqwxWP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Ml311 Heren Balance 42 Sneakers Olive Maat rwOrqC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Exceed Skechers Walk Sneakers 4 Navy Dames Go wnqq8B0zxA

Onze specialisten

New 42 Balance Olive Sneakers Heren Maat Ml311
Grijze Dynamight through Break Skechers on Slip Sneakers 4qxrw6TI4
Strada Hoge Sneakers La Geklede Zwart Ir8waq8F6O
grey Sacramento Sacramento Dickies Black Dickies Black grey F5Ufwqw
Sneakers Ml311 42 Balance Maat New Heren Olive