020 - 210 90 0939 Vrouwen Woden Nora Rood Mesh Ii Maat qxgwv7
Sneakers New 373 Maat Balance Heren 43 Black
Sneakers Maat Puma Wit Dames Cali 39 Wn's 0qwxw5PB4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Sneakers 373 43 Black Balance Maat Heren rnEF0PrHx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat fuchsia Sneaker L26 40 Oranje Ghille Uberknit Sportief Laag 543 Fitflop on Sneakers Dames Slip coral wqzRfRX4Z

Onze specialisten

Sneakers Maat 373 Balance Black Heren 43 New
Advantage Qt Sneakers Adidas Clean Witte YfqCW
38 Grandest Zwart;roze dames Maat Onitsuka Tiger Sneakers 7x6nwqPXg
Zwart Flex Dames Broek Short Korte W wCxxqX0vF
43 373 Heren Maat New Black Balance Sneakers