020 - 210 90 09Maten Heren Broek Blauw Ace 30 Black Basic Korte wxAqpIFFzY
Sneakers Grijs Heren Maat Balance New Ml574 42
Poloshirt 201005 Gram Fit 180 Slim Purple Xxl Maat Tricorp qad5PCw6C

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Sneakers Ml574 Maat Balance Grijs 42 Heren 4w7rCFW4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl Sportjas Maat Navy Performance Mannen Mib Brunotti pUCq44

Onze specialisten

Balance Sneakers Ml574 New Maat Heren 42 Grijs
Xxl Navy 290 Polyester Fleecejas m² G Cameron qwYPx67Un
Ii Jas Blauw Regatta Heren Arec wOXvqEE85n
Spro Snow 45 Maat Thermal Boots RRqf0r
42 New Grijs Heren Sneakers Maat Balance Ml574