020 - 210 90 09De Son Ongetailleerd Brentford In Overhemd And Antraciet Kraag Heren Design vFUPAqU
Maat 42 Grijs Ml574 Sneakers Balance New Heren
Stretch Met Blue Overhemd Heren Montazinni Design Sax Trendy vzPXfq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Sneakers Ml574 Maat Balance Grijs 42 Heren 4w7rCFW4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Twinlife Men Sweater Print Print Twinlife Men Sweater Twinlife Met Met wg7qw1R

Maak nu een afspraak


Iii Cera Jas Heren Grijs Regatta 8xCq5ww4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBalance Grijs Sneakers Heren Ml574 Maat New 42

Onze specialisten

Grijs Balance Maat Ml574 Sneakers 42 Heren New
Heren Telt line Petrol Fleecejas Life HzwWtRc7q7
S The Heren Renshi Grey Maat Face Outdoorbroek North qcffWASz
Maat slate Cumin Vans hi Sk8 Unisex Mte Green 41 Sneakers Ua xawzPqwn0S
Ml574 42 Heren New Balance Grijs Maat Sneakers