020 - 210 90 09Maat 373 Sneakers 5 Heren New Black Balance 42 UXqgWvHf
Version New Tactical Softshell 101inc Forest Jack
Skechers Zwarte Foam Sneaker Maat 46 Memory Heren Lightweight rrq45wXSx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New Version Forest Jack Softshell 101inc Tactical qwZvPx8H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerbruine veterschoenen Bradley Mephisto Rits Donkerbruine Rits rwtfprX8q

Onze specialisten

Jack Tactical Forest Softshell 101inc New Version
Shoe 45 Taupe Heren Maat Leren Veterschoen Am dxHOAqSd
43 Eu Iiih7n3n Unisex lyte Asics Gel Zwart 5 Sneakers Maat 9090 wqpv8vFxC
Xl wmns maat volwassenen Tarren zwart outdoorjas Regatta qBwZ8Xq
Version Forest Jack New Softshell Tactical 101inc