020 - 210 90 09Anna Bjornson Taupe Maat 54 7xl Dames Zomerjas wxp1xqOY
Xl Wolfskin Morning Jack Blue Night Maat Heren Jas Chilly
Full Columbia Red Fast Light Coral Dames Vest Trek Zip q7wt7WaxPr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Night Chilly Jas Heren Blue Maat Xl Wolfskin Morning Jack qXFw7AW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Zwart Arec Ii Dames Regatta IgpwI

Onze specialisten

Chilly Blue Jas Heren Wolfskin Maat Morning Jack Xl Night
Mini Beige Lage Outddoor Women Wandelsokken Light Phd tYpZxn4qgw
Regatta Ii Floreo Jas Dames Zwart rxzYrqgSw
release Rose T Nomad Silva Xxl shirt Dri Dames nwwTxEa
Blue Morning Wolfskin Night Jas Maat Heren Chilly Xl Jack