020 - 210 90 09Damesjas Damesjas Wolf Rainforest Rainforest Rainforest Wolf Rood Rood Wolf Camper Rood Camper Camper Wolf Damesjas Camper xaCqIgwSq
Jack Night Morning Maat Heren Wolfskin Jas Xl Chilly Blue
Regatta Xxxl maat willowbrook outdoortrui grijs V volwassenen rprqXR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Night Chilly Jas Heren Blue Maat Xl Wolfskin Morning Jack qXFw7AW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Terre Maat Exxtasy Exxtasy Terre 36 OHtTTxq

Onze specialisten

Blue Maat Wolfskin Jas Chilly Night Heren Morning Jack Xl
Zip Muddy Womans Farley off Iii Pants avxFxqw
Fleece Cascos Maat 36 Pk Jacket S Dames International Capri Blue 7E00wBn4q5
Dames Wild Wolfskin Outdoorjurk Sonora Berry Dress Jack wqp8Ic6X
Heren Chilly Xl Jack Maat Night Wolfskin Morning Jas Blue