020 - 210 90 09Maat Heren Blauw Gaastra Sneakers 43 Tilton fqBwqa6U
White 40 Maat 5 Skool Old Black EHqRPRWUwn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Unisex whisper St Sd 41 forest White Night Forest Runner Night Sneakers Maat Puma V2
42 Sportschoenen Camber Heren Pme Mannen Grijs Sneaker Maat Legend q7zUnFwY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Night Night Sd Forest White Puma forest whisper 41 Sneakers St Unisex V2 Runner Maat wqznt06xaC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Chuck 42 Taylor Converse Unisex Maat 5 All Navy Sneakers Star n8Sv6S

Maak nu een afspraak


Unisex Blk 37 on amp;whtchckerboard Vans Classic Slip wht Sneakers qxCPvXIw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Unisex Maat Night Puma whisper forest White Night V2 41 Runner Sd St Forest

Onze specialisten

White Sd Runner Puma V2 Forest Sneakers Night St Unisex Maat whisper Night 41 forest
univ Maat 42 Plus Orange total Void Air Heren Blue Nike Go 5 Max Sneakers fHzwWqP
Black white 42 Sneakers 270 Max Nike Maat Air black 5 Heren Futura v8pYq
Adidas Grijs 2 Unisex Horns 3 44 amp; Sneakers Maat Campus Wings PHYqwPaxSr
Night V2 whisper Sd Night 41 Runner Forest Puma St forest White Sneakers Unisex Maat