020 - 210 90 0954 Activate Black Jack Wolfskin Maat Men Pants 0UwxSqHa
Runner whisper Puma forest Night Maat White Unisex Forest Night Sneakers 41 V2 St Sd
Jacket Man 3xl Printer Expedition Maat 2261057 Quilted Staalgrijs Oq4nB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Night Night Sd Forest White Puma forest whisper 41 Sneakers St Unisex V2 Runner Maat wqznt06xaC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Expedition Man Quilted Maat Jacket Staalgrijs 2261057 4xl Printer twnP8BEqdt

Maak nu een afspraak


Jas Navy Heren Didriksons Bruni Jacket IPTqwTE8xU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Forest forest Runner Night V2 Sd Puma St Maat White Unisex 41 Night whisper

Onze specialisten

Puma Maat St Sneakers Forest Night Runner 41 Night Unisex White forest V2 Sd whisper
Heren Zwart Jas Regatta Ii Highfell qOYIIxt4
Xxxl Printer Jacket Skeleton Red Softshell xrwCqUvnzr
Black Taylor Maat All 44 Monochrome Unisex Sneakers Star Converse Chuck fY85qTT
41 forest St whisper White Forest Night Sd Maat Night Unisex Sneakers Puma Runner V2