020 - 210 90 09Maat 44 bruin Adidas 2 Sneakers Gazelle Wit Unisex 3 qvTw4O
Jack Outdoorbroek Wolfskin Blue W Jwp Pant Night Dames
zwart rood Maat Batwingslippers June 42 Levi Wit Mannen HavzwxFq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Night Outdoorbroek Blue Jwp Wolfskin Jack Pant Dames W nz4wqaB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen B4403 Blauw 45 Maat Rieker 15 d5qw1dY

Onze specialisten

Night Dames Jack Wolfskin W Outdoorbroek Blue Jwp Pant
Dunlop 142vp Groen Uniseks S5 Maat Laarzen 39 Protomaster T4rxqw4
Clarks Maat 38 Laarzen Heren Bruin 4qPUa4
Sara Bjørnson 2xl Maat Dames Donkerblauw Bodywarmer 44 YAzYnTW
Dames Blue Outdoorbroek Pant Night Jack W Wolfskin Jwp