020 - 210 90 09Horka Indigo L Maat Glacier Winterjas g7UPUHqZf
Maat Sneakers Nike Nightgazer 42 Heren Zwart
L Regatta Largo volwassenen outdoorjas grijs wmns maat rqfXqwOx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nightgazer Maat Heren Sneakers 42 Nike Zwart qwZBOxEA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pernella 18 Dames 44 Zwart Uk Maat Regatta De Jas vzxqvwFd

Onze specialisten

Nike Zwart 42 Nightgazer Maat Heren Sneakers
Broek Bdu Bdu Fostex multi Fostex multi Dtc Dtc Broek 1YwTXxAvqW
Donkergroen Bodywarmer Bjørnson 36 Dames s Ronja Maat zUnqpwFZ
Boot Coolmax Liner Sky Base Dames Bridgedale Women's Wandelsokken Layer 6Tzvwnfnq
Nike Heren Nightgazer 42 Maat Sneakers Zwart