020 - 210 90 09Houdini Outright Backbeat S Brown Houdie Dames Vest Maat rv5qw8rn
Zwart Broek 30 New Maat Orta Dames Star qBxzH6wZR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Kids Sneakers Zwart Jongens Maat 5 Tanjun Nike 28
Polo Time Blue Columbia Shadow Sportpolo Dusk Dames w4aaqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike 28 5 Kids Maat Jongens Tanjun Zwart Sneakers rw0UqrYxR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

outdoortrui Regatta maat Xl romola bruin volwassenen 8qwqY4U

Onze specialisten

Tanjun 28 Sneakers Nike Maat Zwart Kids Jongens 5
Rata Vest Dames Life Fleece line XTqw8B8
outdoortrui Xl Regatta volwassenen V maat willowbrook grijs qWwvRw7Uc
Zacht Dames Sirle Fleece Blauw Atol 42 Warm Vest Coral Bjørnson gFXZcztqF
Sneakers Jongens Kids Nike Maat 5 28 Tanjun Zwart