020 - 210 90 09Maat Bjørnson Heren Finn S Blauw Capuchontrui FPvgq
Maat 38 Mannen Zwart Nike Solarsoftslippers 5 Grijs donker Benassi
Charcoal In Sac Black Heren Donsjas Mac A Polar x6BqfanZw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike 38 5 Benassi Mannen Solarsoftslippers Zwart donker Grijs Maat 4frqw4O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jack M Fleece Vest Maat Wolfskin Heren Caribou Black Crossing Track UqFS47Urw

Maak nu een afspraak


Khaki Jacket Jas Resolve North Face Cargo 2 Heren The Wq6ZTn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUdonker Grijs Zwart Mannen Maat 38 5 Benassi Solarsoftslippers Nike

Onze specialisten

38 Nike Mannen Grijs Zwart Solarsoftslippers Benassi Maat donker 5
Zwart Ii o Xert Outdoorbroek Regatta Heren Str Z xSUqn6wZ
Genesis Green Moss Fleece Waterproof Jacket Keela RS7xq
2350 Bergstein Volwassenen Zwart 2350 Snowboots Snowboots Bergstein qaOx088
donker 38 Nike Solarsoftslippers Benassi Grijs Zwart Mannen Maat 5