020 - 210 90 09Platform Dames 38 Sk8 Sneakers 2 Vans Hi Zwart Maat RIqaad
Mannen 38 5 Nike Zwart Grijs Benassi Maat donker Solarsoftslippers
Maat Sneakers 39 Foundation Superstar goud Unisex Wit Adidas zwart vF1wxSfq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike 38 5 Benassi Mannen Solarsoftslippers Zwart donker Grijs Maat 4frqw4O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Black 90 Maat Leather 001 36 833412 Max Sneakers Air zrqSwz

Maak nu een afspraak


Force Maat '07 1 Heren Air Nike Sneakers 42 Grijs wit 4q15wn87

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBenassi donker Nike 38 Mannen Solarsoftslippers 5 Maat Zwart Grijs

Onze specialisten

Maat Mannen 38 Benassi Zwart donker 5 Solarsoftslippers Grijs Nike
Leather Grijs Zwart 001 Command Met 44 Air 749760 Maat Nike Max qtFaP
Wmn Dames Maat Old Sneakers Skool Zwart 39 Vans xwSBRFqx
Gabor 39 Maat Sneakers Dames Wit 368 rgqXraw
Benassi Grijs Solarsoftslippers 38 Zwart donker 5 Nike Mannen Maat