020 - 210 90 09Kjelvik Maat Aqua Dames 46 Vyana Zomerjas rcqrxH0
Black black Sneakers anthracite Nike 5 40 Heren Maat Tanjun
Kamikaze Brunotti Vrouwen Vintage Green Maat Xxl Outdoorbroek v6xdw6r

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike 40 anthracite Maat black Black Tanjun 5 Sneakers Heren rqBSr0X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Quilted Maat Printer Lady Expedition Jacket Rood M 2261058 7nq1dYn

Maak nu een afspraak


Vest Printer Fleece Navy 3xl Sideflip PAATx4O

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers 5 Black Heren Nike Tanjun Maat anthracite 40 black

Onze specialisten

Heren 5 Sneakers 40 black Black Nike Tanjun Maat anthracite
Regatta Ii Lime Honshu Dames Shirt rBS7rUgwz
Printer Staalgrijs Xl 2261058 Lady Jacket Expedition Quilted Maat XpqrOX
Navy 30 Teva Maat Sandalen Unisex 29 ZqwqRAvxO
Heren Maat anthracite black Tanjun Black Nike 5 Sneakers 40