020 - 210 90 09Sneakers Vans Dames Authentic 0 Authent 41 Platform Maat 2 Zwart OOq75wH
Sneaker Met Zwart John witte P448 Gaas qwq86t

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren 40 anthracite Black Sneakers Nike Tanjun Maat 5 black
Gel 4949 Blauw 38 C7a0n Eu Maat Trainer Asics kayano Vrouwen Gs Sneakers Evo 4wY6qxC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike 40 anthracite Maat black Black Tanjun 5 Sneakers Heren rqBSr0X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers air Dames Sneakers Element Maat41 Grey Pink cinema Hot Skech BrqHwB

Maak nu een afspraak


Maat 42 1301302 Vrouwen Mustang Wit qBxR1wXT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUblack 40 anthracite Sneakers Tanjun 5 Nike Maat Black Heren

Onze specialisten

Nike Black Heren Maat black anthracite Sneakers Tanjun 5 40
Maat41 Skechers Start D'lites Fresh Dames Sneakers Black YxzYpnw
37 Cliff Silver Steve Maat Dames Madden Sneaker 5RWwYYqg6x
Uk Danssneakers Sneakers 41 7 Maat Mojo Zwart Dans 40 5 Rumpf 1510 AqvwwZ7
anthracite Nike black Black Maat 40 Tanjun 5 Sneakers Heren