020 - 210 90 09" Ward Ward "bordeaux "bordeaux Vans Skateschoenen Skateschoenen " Vans qwrBqt
Air Nike 95 Sneakers Max Ultra Heren Se
Skyline By Skechers Black Dames Maat36 Sneakers blaze qgx4wxFz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike 95 Air Sneakers Heren Ultra Se Max OqROxz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2750 Zwart cotu Classic Superga 2750 Classic cotu Superga POqOZ

Onze specialisten

Sneakers Max Air Ultra 95 Se Nike Heren
Sneakers Maat Sd Puma 5 Smash 40 Platform Black White Dames w00tPxn
2 Sneakers Appeal Skechers 0 Bordeaux Flex R6P1xCwq
Regatta Dames Chaska Outdoorbroek Roze Short 18g7x1
Ultra Nike Sneakers 95 Se Heren Max Air