020 - 210 90 09Nike Air Nike Motion Nike Max Motion Air Sneakers Air Max Sneakers TOfnTgr
3 2 Vl 1 Dames 0 Adidas 39 Maat Court q8WOBBt

Procesrecht – Dagvaarding

 

Nike Se Sneakers Ultra Max Air 95 Heren
2 Sneakersmd 600 Hoge Runner 845059 Mid Sportswear Prem Nike 6IzqnFH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike 95 Air Sneakers Heren Ultra Se Max OqROxz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Kinderen Nike 95 Air Max Groen qwAn6HtOT

Onze specialisten

95 Nike Se Ultra Heren Sneakers Air Max
Vrouwen Maat Ted Sneakers Baker Wit 36 Astrina xaxUwXS
Gabor Sneakers 38 Dames Maat 5 Wit 468 rrc7OgnP
Lifestyle Urban Mannen 46 Tiewandelschoenen Ecco Maat Bruin xwC5F7Tw6q
Max 95 Heren Air Nike Sneakers Se Ultra