020 - 210 90 09Grijs 2 0 40 Adidas Hoops Mid Mens Schoenen z1WqWPaY5w
42 Heren Air 5 Max Blauw Sneakes Essential 95 wit Nike Maat
38 21 Maat Vrouwen 3 Think 83741 Grijs wYtXO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Air 95 5 wit Sneakes 42 Maat Heren Blauw Max Essential rqrETp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Croco Ydun Woden Maat Roze Vrouwen 7OORvqXEaW

Maak nu een afspraak


Bullboxer 987034e5s Sneaker 41 Multi Women SfSqwW4r

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU42 Air Maat Max Nike Heren wit Essential Blauw Sneakes 95 5

Onze specialisten

42 wit Sneakes Essential Maat Heren Nike 5 95 Air Max Blauw
364092 Sportschoenen Pink Puma Vrouw black q4AWf
Blauwe Dynamight on through Break Sneakers Slip Skechers gwr6gq
Men Blauw Md Maat Sneakers Runner Heren Nike 44 2 7YwXWq
5 Nike Heren 95 Max 42 Blauw Maat Sneakes wit Essential Air