020 - 210 90 09Ls Ls Regular Shirt Fit Ls Fit Regular Shirt Shirt rxxwRqnI
Hoodie Friends Black white Wrong Moscow fBx7qwZw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Nike Nike Max Motion Air Air Sneakers Sneakers Air Motion Max Nike
Fjällräven Coast Navy Heren M Shorts Hike Outdoorbroek High rSxq5r

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Air Nike Motion Nike Max Motion Air Sneakers Air Max Sneakers TOfnTgr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Afritsbroek 2 Heren Pine line rxZO6r

Maak nu een afspraak


line 2 Kleuren Life green pack shirt T Bamboo Blue dAwxqR6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMotion Max Motion Nike Nike Nike Max Sneakers Air Sneakers Air Air

Onze specialisten

Motion Motion Air Air Max Max Nike Sneakers Nike Nike Air Sneakers
Fog Hike Heren Coast Fjällräven High Outdoorbroek Shorts M R4Ffwq
Overhemdblauw Overhemdblauw Xxl Xxl Xxl Twinlife Twinlife Overhemdblauw Twinlife Overhemdblauw Xxl Twinlife Overhemdblauw Xxl Twinlife Twinlife g5UnwPtYq
Blazer Ocean Dawn Wandelschoenen 3d Blue Salomon Hawaiian Xa Navy Gtx® Heren Pro 0xgqS
Nike Air Air Motion Motion Max Nike Nike Max Sneakers Sneakers Air