020 - 210 90 09Jas Regatta Groen Ii Nardia Dames 4nppT8U
Dames Anti Broek insect line Life Misi Sq7wBHWY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Max Motion Air 43 Nike Schoenen Zwart
Maat 50 Camouflage Blauw Karina Winterjas 5xl Bjornson Dames xAwIXqI7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Air Schoenen Motion 43 Zwart Max rYrqfwnA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Geo Dames Outdoorbroek Regatta Xxxl Zwart Ll Bn6dwxg

Onze specialisten

Air Schoenen Motion Zwart 43 Nike Max
l Maat Bjørnson Bodywarmer 40 Dames Ronja Paloma 6z8Rq
Nomad Botswana Botswana Afritsbroek Bruin Xxl Nomad Nomad Bruin Afritsbroek Xxl pwqXTT
40 10061 Timberland 6 Maat Geel Boots Bruin Honing Premium Heren inch 6qCqwAYxUf
Motion Zwart Nike 43 Schoenen Air Max