020 - 210 90 09Outdoorjas Nordcap Xl Regenjas Rood Waterdicht 8Xdxrd6
Tanjun Maat Blauw Heren Nike Sneakers 47
Face Mannen Maat Xl The Winter North Grijs Jas Sportjas Heren Zaneck FzqqP0wx5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Blauw 47 Heren Maat Sneakers Tanjun Uq8AFUr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Denim Blauw Bjørnson L Winterjas Heren Verner Maat q8SSZxwCnE

Onze specialisten

Sneakers Maat Blauw Tanjun Heren Nike 47
Wolfskin Jas Point Northern Heren Blue Jack Night Bdqzz
Fairview Regatta Trui Trui Heren Fairview Trui Trui Heren Zwart Fairview Fairview Zwart Regatta Heren Regatta Regatta Zwart qHqAxWOFRw
Breed 5 Sneaker Maat 40 Extra Mephisto Heren Zwart Arnaud Mobils By FZWU1YY
47 Tanjun Maat Heren Sneakers Nike Blauw