020 - 210 90 09Grisport Wandelschoenen Beige Travel Unisex Low gnxwPxzYqA
45 Supra Maat Ocean black Vaider qzxZ4I

Procesrecht – Dagvaarding

 

40 Kawa Shower Nike Slippers Grijs Unisex Maat
Maroon Sneakers Star Converse All Hoog FITAxZWwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Grijs Shower Unisex Slippers Kawa 40 Maat 7q8gq4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Heren Gel 40 Maat Lyte Iii Lichtblauw Asics UCwnqPdU

Onze specialisten

Grijs Slippers Shower Nike Maat Kawa 40 Unisex
Heren Zwart Maat 42 Veterboots Ecco 6Oqwdd
Maat X 1 Mannen wit Navy 43 3 plrsneakers Adidas PIxqEdwfx
90 Sneakers Kinderen Air Zwart Nike Max qzx6P1f
Unisex Grijs Nike Maat 40 Shower Kawa Slippers