020 - 210 90 09Maat Heren 43 Lite 1 Zwart Sneakers Adidas Cf 3 Racer wY4qFFZ
1 Pace Maat 3 Heren 41 Vs Adidas 1zBnXUTn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Kawa Maat Slippers 40 Unisex Shower Nike Grijs
gehry Canvas 46 Bruin Maat Nogrz F Espadrilles Instapper Heren OqF5w1t

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Grijs Shower Unisex Slippers Kawa 40 Maat 7q8gq4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Reef Maat Contoured 44 Grijs Le Heren Voyage Slippers rc7SOvrPH

Onze specialisten

Grijs Unisex Shower Nike Maat 40 Kawa Slippers
Skechers Maat Heren Relven Sneakers 48 Olive Arkson 5 1q1ZvxU
Revolution 44 Mannen Maat Sneakerssneakers Wit 4 Nike TdqwvxaT
Court White Unisex L Sneakers Breaker Maat Black Silver 46 Puma Derby dqpw1cWd8
Grijs Unisex Shower Maat Nike Slippers Kawa 40