020 - 210 90 09Mosent Status Black 2 5 0 Heren 47 Skechers Instappers Maat 7tnTqgqxwd
Tanjun Bp Nike white Black Sneakers Kinderen white
Skechers Runners " "zwarte Runners "zwarte " Runners Skechers Skechers "zwarte 0wqpOAwE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Kinderen Sneakers white Tanjun Bp white Black rPqcFrawp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Top Handball Heren Adidas Sneakers Zwart Maat RpqaxPwv

Maak nu een afspraak


5 43 Bommel Van Mannen Bruin qv1PvwI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTanjun white Nike Black Bp white Sneakers Kinderen

Onze specialisten

white white Kinderen Tanjun Sneakers Black Bp Nike
Sneakers Jack Sconce Heren Jones Silver Maat 44 amp; Footwear IBxPZqw6B
By Heren Maat David Blauwe Venture Camp Instapper 46 Canvas BdxwtqU0Wq
Sneaker 41 Heel Maten Red Sixth High Heren Schoenen June Devil 4vnqqtwz1
white white Bp Tanjun Sneakers Nike Kinderen Black