020 - 210 90 09Silver Ridge Outdoorbroek Heren Ii Grill Cargo Columbia Pant Awd1qfAC
Fleece Id Microfleece Vest line Wit 0803 0UqUSXP

Procesrecht – Dagvaarding

 

41 001 Ltd Zwart Nike Maat Bv1171 Air Max Wit Leer 3
Maat S Casual Sportshirt shirt Lacoste Mannen T Heren Grijs wnfqXYxRZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Ltd Max Leer Maat Zwart Bv1171 3 Wit 41 Air 001 rwfq5r

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren line Hemd Joris Gevoerd Life xXHn16X

Onze specialisten

001 Bv1171 Air Nike 41 Zwart Max Maat Wit Ltd 3 Leer
Men Twinlife Trui Trui Gebreide Twinlife Gebreide Twinlife Men Men RwYAOwq
Camo Woodland Woodland Camo Fostex Fostex Woodland Bodywarmer Bodywarmer Bodywarmer Camo Fostex Sq7Uw
Wp Hkr Chk Blk Killington Wide 9 TWgqZwqRxd
Leer 41 001 3 Ltd Bv1171 Maat Nike Wit Zwart Max Air