020 - 210 90 09Texapore Hike geel 44 Heren Vojo Maat Wandelschoenen Jack Wolfskin Wandelschoen Mannen 5 Grijs 78ZEwxTtn
43 Wit gum Nike Sneakers Max 1 Maat Air
Eu Mannen lyte Geel Asics Maat 39 Sneakers Iiihl7u2 3131 Gel wTpAqz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Max 1 Maat Wit gum 43 Sneakers Air 4rqPU4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

antraciet 44 42 Badstof Slippers Maat Wit ExUqv

Onze specialisten

Max Wit Nike Air 1 43 Maat Sneakers gum
Wandelschoen Heren Balance Bruin Mw1400 8 New 5 42 Maat OFqPEnwwUx
Sneakers 44 Swift zwart Groen Mannen Run Maat wit Adidas U1CnEqn
Fleece amp;c Fleecevest Vest Fu150 B BXTqnOwn
Max 1 43 Wit Nike Air Maat gum Sneakers