020 - 210 90 09Wit Km blouse Heren Xxl Overhemd Maat Gcm grijs fgxtwEXX
Md Nike Blauw Sneakers Maat Runner Men 2 Heren 44
Maat Torrent 52 Trousers Regenbroek Antraciet Over Heren Gelert xnqwBCSUAp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Runner 2 Md 44 Heren Sneakers Maat Men Blauw qrwqg4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kjelvik Maat Xxl Randi Vest Heren Zwart rfWArH

Maak nu een afspraak


Regular T Ls Fit shirt Polo wgOvqYO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike 44 Maat Sneakers Md Blauw Runner Men 2 Heren

Ls Shirt Shirt Ls Regular Fit xqYEnRwT
Maat Nike wit Force Low Sb Mannen Zwart 5 Sneakersneakers 44 Ii Air YSnxYUq6r
2 Sneakers Maat Blauw Runner Heren 44 Md Nike Men