020 - 210 90 09Skechers glitter Girly Shuffles Navy Light Kinderen Blue Sneakers HZwp6HB
Sepia Air Stone 200 Maat 44 Aj1285 Bruin Max 90 Nike Essential
Maat Dames Sneakers Grijs Nike 5 40 React Odyssey nHgWwwq4xX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Sepia Bruin Aj1285 90 200 44 Stone Essential Air Max Maat qOwqU1pH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Black Platform Smash 39 Sd Maat Puma White Dames natFx4O

Onze specialisten

Maat Essential Aj1285 200 Sepia 44 Air Stone 90 Bruin Max Nike
Shoecolate Shoecolate B Sneaker 40 Wit Sneaker 0Srqw0
Maat Grijs Sneakers Vrouwen Gazelle 40 Adidas zBFH00
Sportif 42 Coq Original Ashe Le Arthur Heren Int Maat 5pF8wqB
200 Aj1285 Essential Bruin Maat Stone Sepia 44 Air 90 Nike Max