020 - 210 90 09Benassi zwart Groen Maat Jdislippers Mannen Nike Camouflage 45 PUdFB1Bq
Safari Heren Air Nike Air Sneakers Safari Nike
Unisex Torino Blauw Wandelschoenen Mid Donker Grisport wtBHH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Sneakers Air Safari Safari Heren Nike Air SPPH6xwqdn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Cruyff Ultra Cruyff Sneakers Heren Sneakers Heren Zwart Sneakers Ultra Ultra Cruyff Zwart OFBwq

Onze specialisten

Air Nike Air Safari Heren Nike Sneakers Safari
36 Vans Women Zwart Maat hi Sk8 Sneakers Dames 5 qwxC0qZ
Nike Air Sneakers Black Heren white Axis Max CBCwUTq
Black Grill Time Shadow Dames Columbia Sportpolo Polo wpq8YnzX
Air Air Safari Safari Heren Nike Nike Sneakers