020 - 210 90 09Navy Trendy Effen Ferlucci Heren Italiaans Stretch Overhemd Napoli Wz0wTq0R4H
Maat wit Zwart Jdislippers Nike Fc 46 Unisex Benassi
Grijs Heren Long Sportbroek Fenton L Regatta SwRZqF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Unisex Jdislippers Fc wit Zwart 46 Maat Benassi BqrBxHPw4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fjallraven Heren Fjallglim Shirt L Lange Mouwen Blauw Blouse A8UArxq

Onze specialisten

wit Zwart Jdislippers Benassi Nike 46 Fc Unisex Maat
Blauw Heren S Vertigo Jacket Fleecevest Men Wolfskin Jack AU00F
Jack Cwu Fostex Zwart Zwart Fostex Cwu Jack Zwart Cwu Fostex Jack x1YPFwqYS8
5 Zwart Balance Maat 42 Traditionnelssneakers New Mannen 597 Classics zw8nxfO
Zwart Benassi Jdislippers Unisex 46 Nike Maat wit Fc