020 - 210 90 09Houdini Houdi Maat Olijf Outdoorjas Power Xl Mannen xgCx1q4wP
Heren Maat Nike Men Zwart Md 47 2 Sneakers Runner
Heren Bomberjack M Beluomo Jas Maten Basic Bomber Rood 8FxTwq1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Zwart 2 Sneakers Heren Maat Md 47 Runner Men pTpZ6xwqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Maat 40 Mm Stuks 3 Ezeefit Anti blarensokken Zwart 39 wRfBCx

Onze specialisten

Md 47 Nike Maat Zwart Runner 2 Men Sneakers Heren
beige volwassenen maat S Regatta outdoorjas Iv icebound aqWf7S
Stonewashed Patton Night Korte Camo Broek qqHw7YE
Beige 9262 Heren Verton Maat 44 Loafers qpTwY68
Md Zwart Nike Men Sneakers 47 2 Runner Maat Heren