020 - 210 90 09grijs lyte 9010 Schoenen Zwart Gel Iii maat39 Hl6b1 sneakers Asics Unisex zwR5UqT1n
Puma Nl Unisex Black Maat Runner Sneakers White V2 St 40
Slippers Navy Santorini Maat Rucanor 39 wit Unisex g5HwXCXq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nl Sneakers Maat St Unisex White Runner V2 Black 40 Puma tqRTIx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Ward 5 Dress white Blues 44 Sneakers Maat Vans canvas Rqvdwf4xRn

Onze specialisten

White Maat Sneakers Black Unisex V2 40 Puma Runner Nl St
Maat Jdi 39 Slippers Nike Benassi Wit Mannen Heren ITwCxWax5q
Chuck Navy Star Taylor 5 All Sneakers Converse 42 Maat Unisex dOqAS7dTw
Jr Maat White Puma V2 Sd Sneakers 35 5 Black Kinderen Smash wt8AAR
St V2 Unisex Maat White Sneakers Puma 40 Black Nl Runner