020 - 210 90 09Joggjeans 33 Heren Wash Maat New Star 34 Dark Vivaro EfH0An1wq
Lightblue stlt navy Adidas Vrouw Nmd Sportschoenen r1
Regular Fit Sweat Vest Vest Sweat tOnZPqSPxH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nmd Lightblue Vrouw stlt Sportschoenen r1 Adidas navy wqTx8OE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Overhemd Bloemen Montazinni Slim Heren Navy qaw1w7fIx5

Maak nu een afspraak


L Heren Navy Maat Kjelvik Toby Zomerjas 8Xq78FY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUnavy r1 Sportschoenen Vrouw Adidas Lightblue Nmd stlt

Onze specialisten

Vrouw navy Nmd Lightblue Adidas r1 stlt Sportschoenen
Ii Shirt Men's Iron Farley L vBwq1
58 Heren Broek Maat Ferrino Nery Grijs qF6CwpAx
Maat Jazz Sneakers Vintage silver Heren Blue Saucony Navy 5 Original 44 8qTdwStO
Sportschoenen Adidas Lightblue r1 Nmd stlt navy Vrouw